linneathyren.blogg.se

Uppväxt på bondgård, nu mer storstads-brud, med ett brinnande djurintresse

Programmering och Gurkor

 
Jag trodde nog aldrig att jag skulle börja programera någonsin tills för några månader sedan. men shit va svårt det är!! Datorer är som min läraer uttryckde det, "ganska komplexa fillurer", och ja, han har helt rätt i detta. 
 det är dock samtidigt väldigt roligt, prograermig är grund i så mycket som vi tar förgivet idag och många av våra vardagsprylar är programerade på något sätt.

Under de inledande veckorna här så har vi programerat på ”dagisnivå” i programspråker JAVA, nu när kurserna börjar på riktigt kommer vi programera i C.

Jag har ju läst en sommarkurs i programmering och i den kursen läste jag programspråket pyton. Med andra ord, det finns en hel uppsjö av språk som alla är bra på sitt sätt och vissa språk är mer lika än andra (om jag förstått det hela rätt), så detta kan bli riktigt roligt tror jag.

De lärare som vi träffat hittills verkar riktigt bra, så det ska bli riktigt roligt att se vad denna termin har att erbjuda och hur kurserna kommer bli, och vilken typ av metoder dessa lärare kommer använda sig av.

Känner att jag måste skriva lite om mina fantastiska gurkor också. Jag fick två små plantor av mamma i våras, som jag tog hem till lägenheten och hade inne, skötte dem bra tyckte jag, tills en av de små plantorna dog. Sen var jag inte så hoppfull för den lilla gurkplantan växte inget alls (eller väldigt, väldigt lite). Sen efter vi varit borta en helg och kom hem igen så hade den stackaren växt minst en decimeter på bara två dagar, och när den väl hade tagit fart så dröjde de inte länge innan den fick flytta ut i mitt lilla växthus på balkongen, där den tillslut har gett oss en massa gurka. Jag skördade den första gurkan för 2veckor sedan och en igen i veckan och nu kommer det två som kommer vara klara denna vecka och fler är på väg!
Det är verkligen riktigt roligt, att se att till och med jag kan odla fram gurka på balkongen. har även lyckats odla fram en hel massa chili, som ligger på torkning nu, men de är jag inte riktigt lika stolt över ;) 

 

 

 
bjuder på mitt cert. från en av "dagisuppgifterna", kul att vi fick diplom, då känndes det inte mindra dagisaktigt.